Homestay Warisan Bonda Port Dickson

List-ID: 9085961516 Jun 16:10
  • Description
  • Specification
  • untuk Nak masuk lebih Dari 3 Hari bole call . Nak bagi harga murah.

    Homestay Warisan Bonda PD
    konsep rumah tradisional melayu melaka .

    Terletak di kampung telok pelandok port dickson .
    1km dari lexis hibiscus
    2km dari bukit batu putih / pantai blue lagoon /rumah api tg tuan
    4km dari telok kemang .

    Suasana kampung ni sangat freshhhh.
    Dan yang bestnya anda akan dapat pengalaman duduk di kampung tepi laut

    Kami mempunyai 3 unit homestay
    Sebelah2 homestaynya .

    Rumah Bonda ( rumah tangga biru ) max 10 orang
    - 1 bilik tidur ( bilik aircond )
    - 2 bilik air
    - katil queen dan katil single dalam bilik
    Extra tilam 6 pcs extra selimut dan extra bantal .
    - led astro
    - sejadah telekung
    - kipas berdiri extra
    - pinggan mangkuk sudu garpu ckup untuk 20 org
    - rice cooker , blander , kuali besar kecik ada, periuk besar kecil ada , kuali magic , bekas air ,cerek air,
    - peti ais besar 2 tingkat
    - mesin basuh
    - set bbq ( tong drum )
    - kerusi meja extra
    - permainan tradisional (carom dan congkak)

    Rumah kanda ( tangga oren ) max 10 orang
    - 2 bilik ( aircond )
    -1 bilik air
    -ruang tamu aircond
    - astro full chanel
    - kipas extra berdiri
    - pinggan mangkuk sudu garpu ckup untuk 10 org
    - rice cooker , blander , kuali besar kecik ada, periuk besar kecil ada , kuali magic , bekas air ,cerek air,
    - peti ais besar 2 tingkat
    - set bbq jenis tong drum
    - mejaa kerusi extra

    Pondok ( 2 tingkat ) 4 orang
    - bilik sahaja (aircond )

    Kawasan kami yg lapang sesuai untuk sukaneka , event2 dan lain2

    Banyak kemudahan dan aktiviti yg bole buat di sekitar homestay

    Homestay kami berdepan dgn laut
    Jalan kaki ke laut dalam 100 meter .

    Di sbelah homestay kami
    Terletaknya kedai makan pagi dan tgh hari .
    Roti canai dan mee goreng mmg pawer .

    150 meter ke jeti dan pantai nelayan ..

    Mempunyai 2 jeti .
    1 jeti batu (baru)
    1 lagi jeti lama (kayu lebey 30 tahun )
    Jeti kayu mengubungkan darat ke pulau kecil .
    Wajib pergi ke sana untuk bergmbr
    tempatnya yang uniq .

    Disitu jugak adanya kedai makan western dan goreng2 kampung .
    kedai dia vieww cantik, dan deruan2 ombak dan angin sepoi2 . Bole terlelap masa makan .
    bukak dari jam 6 sampai jam 12 malam

    Dan situ jugak kalau anda bernasib baik
    Anda Bole beli ikan2 segar yg baru naikkkk dari laut .

    Di jeti tu anda bole mancing
    Ikan biasa dapat di situ
    Pari , senangin ,tanda , daun baru ,duri, gelama ,dan bolos

    Umpanya biasa pakai udang kopek dan punpun

    Rasa tekak nak kena tomyammm .
    Selang 2 rumah je dari homestay , kedai tomyamm .. mmg power tomyam dia .
    Masakan dia semua sedap2.

    kedai runcit pulak 300 meter je dr homestay .

    Masjid plak terletak 500 meter dr homestay

    Rasa2 badan nak berpeluh
    Na aktiviti yg lasak2 .
    Jgn risauuu

    Anda Bole pergi Extreme park
    Teletak 600 meter .
    Kat sana bole layan
    Gocurt, atv dan painballl

    Ade pakej2 .
    Kalau anda ramai bole wat tournment lumba gocut .
    Trackkk dia bole tahann baikkk ...

    Track atv dia pon mencabar
    Dan bole layan viewww lautttt .

    Kite ade menyediakan basikal tua
    Bole kayuh untuk pergi ke tmpt2 yg sy sebut kan di atas
    dan ronda2 kampung.

    Untuk lebih lanjut

    Whatsapp Kami

    Tekan link Di bawah

    Wassap.my/6

    Call /
SHOP SAFELY
Stay at home, during the MCO! We recommend you to use delivery services instead of practicing COD.
Do note that Mudah.my is NOT affiliated in any way with these delivery services and will not be responsible for any losses, damage or missing items.
Do you find this ad suspicious or inappropriate?
Report this ad (List-ID: 90859615)
Is this your ad? Manage it using these links.
Loading...
Price
RM 150
Location
Negeri Sembilan - Port Dickson

Leave a message and we will contact you

Contact Details

By clicking "Send", I confirm that I have read and agreed with the Terms and Conditions and Privacy Policy of Mudah

Share this ad
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.