TEPI JALAN UTAMA Tanah Peradong Jelebu Kuala Klawang land

List-ID: 9729043526 Apr 10:05
 • Description
 • Property Details
 • Tanah Peradong Jelebu Kuala Klawang land for sale

  Tanah Peradong Jelebu Kuala Klawang DETAILS :

  + Location : Peradong , Jelebu
  + Type : Tanah Pertanian
  + Freehold
  + Malay Rezab
  + Keluasan Tanah : 2.11 Acre
  + Tanah tepi jalan utama

  AMENITIES :

  + Sekolah Kebangsaan Sepri Tengah
  + SMK Simpang Gelami
  + Masjid
  + Surau
  + Balai Polis
  + Mini Market

  ACCESS :

  + 60mins to Kuala Lumpur
  + 30mins to Seremban City
  + 30mins to Senawang

  Kuala Kelawang ialah bandar terbesar bagi daerah Jelebu, Negeri Sembilan. Sungai Kelawang tidak begitu lebar , cuma 2 meter lebar dan kadang-kala airnya kering. Hulu sungai ini dipercayai dari Bukit Hantu.

  Kira-kira 36 kilometer dariSeremban, bandar ini dihuni oleh masyarakat majmuk majoritinya Melayu diikuti keturunan Cina dan India. Orang Melayu tinggal di kampung-kampung sementara kaum Cina tingal di bandar Kuala Kelawang menjalankan perniagaan dan perdagangan.

  Oleh kerana Jelebu adalah sebuah daerah pertanian, kebanyakan ekonomi Kuala Kelawang adalah berkaitan dengan industri asas tani. Tanaman utama di sini ialah kelapa sawit dan getah serta buah-buahan seperti durian dan buah naga. Durian Jelebu terkenal hingga ke bandar Seremban, Kajang, Semenyih dan Kuala Lumpur kerana saiznya yang besar dan baunya menyengat , tidak seperti durian Siam.

  Sebagai bandar utama di daerah Jelebu, beberapa kemudahan penting disediakan oleh kerajaan. Antaranya ialah Muzium Adat Negeri Sembilan, Kompleks Pentadbiran Daerah Jelebu,Balai Polis Kuala Kelawang, Stadium Kuala Kelawang , Sekolah Menengah Teknik Kuala Kelawang, MRSM Kuala Kelawang, Hotel Kuala Kelawang dan jalan raya besar dari Seremban ke Kuala Kelawang. Terdapat tiga stesen minyak iaitu Petronas, Shell dan BHP. Jelebu juga terkenal dengan hidangan sate tulang selain masakan tradisi Negeri Sembilan iaitu Masak Lemak Cili Api.

  Air terjun Jeram Toi menjadi tumpuan penbduduk tempatan untuk berkelah. Jalan raya yang bengkang-bengkok dan berliku berhampiran Jeram Toi telah dilurus dan dilebarkan bagi memudahkan penduduk berulang-alik ke Seremban dan sebagainya. Semua ini berkat dari usaha ahli parlimen Jelebu iaitu Datuk Seri Panglima Dr Rais Yatim.

  Tarikan utama pelancongan di sini ialah homestay di mana pengunjung boleh menikmati keindahan suasana kampung sambil merehatkan diri dan minda.

  Kindly contact MOHD for details
  and viewing

  : Mohd –
  : Legacy Real Property Sdn Bhd
  :
  : www.legacyrealty.my
  : www.hartanahhot.com

  ** EJEN HARTANAH BERDAFTAR DENGAN LEGACY REAL PROPERTY. AKTIF DI KAWASAN Tanah Peradong Jelebu Kuala Klawang DAN KAWASAN-KAWASAN BERHAMPIRAN**
mudah_safety_tip

Mudah Safety Tip

Reminder! Our staff will NEVER reach out to you through other platforms or channels outside of Mudah.my. Find out more safety tips in MudahSafety!

Do you find this ad suspicious or inappropriate?
Report this ad (List-ID: 97290435)
Is this your ad? Manage it using these links.
Loading...
Price
RM 180 000
Location
Negeri Sembilan - Kuala Klawang
seller avatar
Joined since: Nov 2009
Firm: VE - 10187
REN 03997
Legacy Real Property Sdn Bhd
More listings from this agent:
AGENT ID CHECKED
Address
Phone
ID docs
Email
MORTGAGE LOAN CALCULATOR
Monthly Installment
RM 811
Interest rate 4.4%